PTG
terug naar overzicht

Dijklander Ziekenhuis

Het Dijklander Ziekenhuis is een regionaal ziekenhuis met een opleidingsfunctie. De hoofdlocatie is Hoorn. Er zijn twee buitenpoliklinieken: in Enkhuizen en in Heerhugowaard. Het Dijklander Ziekenhuis heeft een beschikbare capaciteit van 350 bedden.

Wij hebben het Dijklander Ziekenhuis geadviseerd bij de in 2003 opgeleverde concentratienieuwbouw (fase 1). Vervolgens zijn wij intensief betrokken geweest bij de planvorming en realisatie van de vervangende nieuwbouw en uitbreiding van het ziekenhuis (fase 2). Dit project is begin 2015 opgeleverd en is in de loop van 2015 in gebruik genomen. Daarnaast hebben wij het Dijklander Ziekenhuis geadviseerd bij de in 2012 opgeleverde bouw van een Centrum voor Radiotherapie en Oncologie in een samenwerkingsverband met meerdere ziekenhuizen.

Ons advieswerk voor het Dijklander Ziekenhuis betrof strategisch huisvestingsadvies, zorgprogrammering en project-/procesmanagement. Bijzonder en vernieuwend waren de door ons opgezette en begeleide ontwerpsessies met patiënten voor het Centrum voor Radiotherapie en Oncologie. Ook waren wij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe huisvestingsconcepten voor bijvoorbeeld het nieuwe moeder-kindcentrum en het gastvrije dagcentrum. Verder vulden wij gedurende de uitvoering van fase 2 de rol in van bouwagent voor het Dijklander Ziekenhuis en de financierende partij. Een nieuwe rol in de veranderende markt, waar wij in werken.

Achtergrondbeeld aangeleverd door de Jong Gortemaker Algra

Naar boven