PTG
terug naar overzicht

Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis met een hoofdlocatie in Hoofddorp. Daarnaast heeft het ziekenhuis poliklinieken in Heemstede en Hillegom. Het verzorgingsgebied met inwoners uit de regio Haarlemmermeer, Heemstede en de Noordelijke Bollenstreek omvat ongeveer 180.000 inwoners.

In 2009 is het Spaarne Gasthuis met het Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) een samenwerking aangegaan waarbij radiotherapie op de locatie Hoofddorp is gerealiseerd. Het Spaarne Gasthuis heeft deze ontwikkeling aangegrepen om gelijktijdig een oncologisch centrum in nieuwbouw te realiseren, samen met de uitbreiding van poliklinische en behandelfuncties en stafhuisvesting.

Wij hebben vanaf 2009 voor deze nieuwbouw samen met de organisatie het programma van eisen opgesteld en de begeleiding van het ontwerp verzorgd tot aan de prijsvorming. Tevens hebben wij vanaf de start van het project tot en met de oplevering in december 2012 het bouwkostenmanagement verzorgd. Daarnaast ondersteunen wij het Spaarne Gasthuis bij diverse andere huisvestingsvraagstukken.

Achtergrondbeeld aangeleverd door Spaarne Ziekenhuis/DigiDaan

Naar boven