PTG
terug naar overzicht

ROC Nijmegen - De Maasvallei

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum. Bij ROC Nijmegen studeren circa 10.000 studenten en werken ongeveer 950 medewerkers. ROC Nijmegen heeft verschillende vestigingen in Nijmegen en een vestiging in Boxmeer.

In opdracht van ROC Nijmegen heeft Michiel Sitsen vanuit de rol van extern projectleider vorm gegeven aan de herhuisvesting van de locatie in Boxmeer, De Maasvallei, in de vorm van revitalisatie van de bestaande huisvesting. De betreffende huisvesting was sterk verouderd en is middels de revitalisatie zowel ruimtelijk/functioneel als technisch up-to-date en geschikt gemaakt voor de nabij en toekomstige onderwijsdoeleinden. Michiel richtte met ROC Nijmegen de projectorganisatie in en organiseerde een meervoudig onderhandse aanbesteding ten behoeve van een bouwteamproces, waarin de revitalisatie integraal ontwikkeld is. Vanuit zijn rol gaf Michiel sturing aan zowel de interne projectprocessen als aan de technische planontwikkeling met adviseurs en marktpartijen.

Eerder voerde Michiel in de rol van extern projectleider de procesregie over de beoogde samenwerking en nieuwbouw voor De Maasvallei, op zorg-, leer- en bedrijvenpark Sterckwijck in Boxmeer. Michiel richtte met ROC Nijmegen de projectorganisatie voor de nieuwbouwontwikkeling in. Met ROC Nijmegen en M3V Adviespartners ontwikkelden hij een volledige vraagspecificatie, waaronder het ruimtelijk/functioneel programma van eisen en het technisch programma van eisen, geschikt voor aanbesteding. De Europese aanbesteding organiseerde Michiel voor ROC Nijmegen op een digitaal aanbestedingsplatform in de vorm van een DBFM-construct. Hiermee werd beoogd om de markt eigenaar/belegger van de nieuwbouw te laten worden en ROC Nijmegen als huurder te laten optreden.

Naast ontwikkeling van de nieuwbouw adviseerde Michiel ROC Nijmegen over herontwikkeling van de toen nog te verlaten bestaande locatie in Boxmeer.

Naar boven