PTG
terug naar overzicht

Maasziekenhuis Pantein

Maasziekenhuis Pantein (MZH) is een basisziekenhuis gevestigd te Boxmeer. Het ziekenhuis bedient het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Het Maasziekenhuis Pantein maakt deel uit van de overkoepelende organisatie Pantein, waarvan ook Thuiszorg Pantein en Zorgcentra Pantein deel uitmaken.

De gebouwen van MZH op de oude locatie waren technisch en functioneel sterk verouderd. Om deze reden is een initiatief uitgewerkt voor volledige nieuwbouw op zorg- en leerpark Sterckwijck in Boxmeer. Wij zijn als adviseur en projectmanager intensief betrokken geweest bij de nieuwbouw, van initiatief tot en met ingebruikname. Wij hebben op basis van de beleidsvisie van MZH een basisfilosofie uitgewerkt die door ons is vertaald in een programma van eisen. Met ontwerpende partijen is dit programma vertaald naar een structuurplan en een ontwerp, waarbij de uitgangspunten gaandeweg tot tweemaal toe zijn bijgesteld aan de veranderende strategische context.

Met MZH hebben wij vervolgens een strategie ontwikkeld voor het vermarkten van het ontwerp. Daarbij is met marktpartijen gekomen tot een stelsel van fiscaal geoptimaliseerde entiteiten waarin MZH en marktpartij participeren voor wat betreft de exploitatie van het vastgoed.

De nieuwbouw van het Maasziekenhuis Pantein is na een succesvolle periode van uitvoering eind 2010 binnen planning en budget opgeleverd. In het voorjaar van 2011 is het ziekenhuis in gebruik genomen. De oude locatie is bij ingebruikname van de nieuwe locatie in 2011 verlaten.

Achtergrondbeeld aangeleverd door Gerard van Beek Photography

Naar boven