PTG
terug naar overzicht

Maasstad Ziekenhuis

Maasstad Ziekenhuis is een groot algemeen en topklinisch ziekenhuis in Rotterdam-Zuid, vlakbij NS-station Lombardijen. Het ziekenhuis beschikt over 600 klinische bedden. In mei 2011 werden de concentratienieuwbouw voor het Maasstad Ziekenhuis en de Mediamall in gebruik genomen. Hiermee was Zorgboulevard Rotterdam een feit. Diverse aan zorggerelateerde functies en parkeervoorzieningen maken het ontwikkelde gebied uniek.

Vanaf het eerste initiatief zijn wij intensief betrokken geweest bij de planontwikkeling voor het nieuwe ziekenhuis. Vanuit onze rollen als adviseur en als proces- en projectmanager hebben wij samen met de ziekenhuisorganisatie het programma van eisen ontwikkeld, het ontwerpproces begeleid en de aanbesteding mede vormgegeven. Daarnaast hebben wij een belangrijke bijdrage geleverd aan de conceptontwikkeling voor onder meer de poliklinieken, het staf- en kenniscentrum en de ‘hot floor’. Gedurende de uitvoering zijn wij nauw betrokken gebleven bij het plan, met name vanuit het perspectief van de financiële beheersing.

Naast de advisering omtrent het nieuwe ziekenhuis hebben wij de ziekenhuisorganisatie vanaf de allereerste planvorming tot en met het definitieve ontwerp geadviseerd over de planontwikkeling voor de Medimall. We hebben intensief ondersteund bij de programmering, analyse van de haalbaarheid en contact met potentiële huurders, gemeente Rotterdam en andere belanghebbenden. Hiermee hebben wij als adviseur de ontwikkeling begeleid van een gebouw dat functioneel past bij het nieuwe ziekenhuis en aansluit op de wensen van de verschillende huurders.

Achtergrondbeeld aangeleverd door Wiegerinck architectuur stedenbouw

Naar boven