PTG
terug naar overzicht

Jeroen Bosch Ziekenhuis

In 2011 is de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis geopend. De drie voormalige Bossche ziekenhuislocaties zijn samen ondergebracht op één locatie. Daarnaast zijn er nog drie sublocaties met revalidatie, geestelijke gezondheidzorg en oncologische zorg.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft momenteel een gemiddeld aantal beschikbare bedden van 710 (1.120 erkende bedden). In het ziekenhuis staat de patiënt centraal. Bij het ontwerp en inrichting van het nieuwe gebouw was dit een belangrijk uitgangspunt. Het gebouw van ongeveer 100.000 m² is opgeknipt in verschillende bouwdelen waardoor de menselijke maat zichtbaar blijft. Door onder andere de binnentuinen te benutten die door het opknippen zijn ontstaan, is een ‘healing environment’ gecreëerd.

Wij hebben samen met de organisatie het programma van eisen ontwikkeld, het schetsontwerp begeleid en het project- en kostenmanagement verzorgd. Daarnaast leverden wij een bijdrage aan de conceptontwikkeling voor verschillende onderdelen als de poliklinieken en het staf- en kenniscentrum. Bij het ontwerp en inrichting van het nieuwe gebouw heeft de behoefte van de patiënt centraal gestaan.

Zie publicatie FMT Gezondheidszorg juni 2015: ‘Van concept naar praktijk’ door Jolien de Jong en Jacqueline Braaksma.

Achtergrondbeeld aangeleverd door EGM architecten/Evert van Reijswoud

Naar boven