PTG
terug naar overzicht

Catharina Ziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch en topreferent opleidingsziekenhuis voor de regio, gevestigd in Eindhoven. Speerpunten van het ziekenhuis zijn cardiologie en cardiothoracale chirurgie, oncologie en bariatrie. Het Catharina Ziekenhuis telt in totaal 696 bedden.

Wij hebben in 2010 voor het Catharina Ziekenhuis een langetermijnhuisvestingsplan opgesteld, uitgaande van renovatie en uitbreiding op de bestaande locatie. Momenteel zijn wij betrokken bij de uitwerking en realisatie van de diverse verbouw- en nieuwbouwprojecten, waaronder de nieuwbouw van het hartcentrum en twee hybride operatiekamers.

Samen met onze opdrachtgever werken wij aan de uitdaging om de hoge ambitie van het Catharina Ziekenhuis te vertalen in haalbare (ver)bouwplannen en die zo goed mogelijk in te passen in een bestaand geheel van gebouwen van diverse bouwjaren. Wij zijn onder andere betrokken bij de renovatie van de verpleegafdelingen, de nieuwbouw en verbouw van de poliklinieken, de nieuwbouw van de centrale hal en een hartcentrum. Naast de strategische advisering over de huisvestingsvraagstukken zijn wij betrokken bij de uitwerking van programma’s van eisen, de ontwerpbegeleiding en het projectmanagement.

Achtergrondbeeld aangeleverd door Catharina Ziekenhuis

Naar boven