PTG
terug naar overzicht

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) is een groot algemeen ziekenhuis dat gevestigd is in de regio Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht. Het ziekenhuis heeft vier locaties, waarvan twee in Dordrecht.

Naar aanleiding van de fusie van oorspronkelijk vier ziekenhuizen naar één geïntegreerd ziekenhuis is een ingrijpend herstructureringsplan uitgewerkt. Dit plan voorzag in aanpassingen op de locatie Sliedrecht, een uitbreiding en renovatie van de locatie Zwijndrecht, een herstructurering van de locatie Amstelwijck en een renovatie en uitbreiding van de locatie Dordwijk. Op de locatie Dordwijk is een integraal plan uitgewerkt waarin het ziekenhuis, de gemeente Dordrecht en een ontwikkelaar een groot aantal samenhangende voorzieningen realiseren zoals een substantiële uitbreiding van het ziekenhuis en aan het ziekenhuis gerelateerde voorzieningen, diverse kantoren, woningen, een groot sportcomplex en diverse geïntegreerde parkeergarages voor het gehele gebied.

Wij hebben de complete planontwikkeling voor de vernieuwing van de vier ziekenhuislocaties begeleid. Verder waren wij, als adviseur van het ASz, intensief betrokken bij de ontwikkeling van de geïntegreerde plannen voor het Gezondheidspark op de locatie Dordwijk. In 2015 hebben wij het ASz geadviseerd over de herontwikkeling van de interventiekamers en IC en de renovatieplannen voor de klinieken op de locatie Dordwijk.

De nieuwbouw van de locatie Dordwijk is in 2010 in gebruik genomen.

Achtergrondbeeld aangeleverd door EGM architecten/Evert van Reijswoud

Naar boven