PTG

19 augustus 2016

werkbezoek Mater Dei Hospital te Malta

news image

Begin juni 2016 stond het jaarlijkse uitje van ptg advies weer op het programma. Dit jaar hebben wij met het gehele bedrijf een werkbezoek gebracht aan het prachtige eiland in de middellandse zee; Malta. Hier hebben wij het in 2007 in gebruik genomen Mater Dei Hospital en het naastgelegen Sir Anthony Mamo Oncology Centre bezocht, een ziekenhuis dat in 2014 in gebruik is genomen.

Mater Dei Hospital

Het Mater Dei Hospital is met circa 250.000 m2 bvo en 950 bedden één van Europa’s grootste opleidingsziekenhuizen en biedt de inwoners van het eiland de basis en acute zorg. We werden rondgeleid door een zeer enthousiast team dat de realisatie van het ziekenhuis van dichtbij heeft meegemaakt. Na een prikkelende openingspresentatie bezochten wij de SEH en de hyperbare afdeling, waar een zeer grote, in twee delen te gebruiken, hyperbare tank was opgenomen. Hier worden patiënten onder een verhoogde atmosferische druk behandeld voor bijvoorbeeld wondgenezing of decompressieziekte-verschijnselen. Tevens bezochten wij een algemene verpleegafdeling en één van de 25 OK’s (die een vergelijkbare opzet kennen als in de Nederlandse ziekenhuizen). Interessant om te zien en te horen was hoe de lokale cultuur de ontwerpkeuzes heeft beïnvloed en door het team werd ook benadrukt dat de architect (White) en de uitvoerende partij (Skanska) hierin gedurende het proces veel geleerd hebben. De gebruikersconsultaties, zoals pieterse terwel grevink die in Nederland vaak begeleidt, zijn hier op een vergelijkbare manier ingestoken en hebben tot een, ook door het personeel, gewaardeerd eindresultaat geleid.

Sir Anthony Mamo Oncology Centre

Het naastgelegen Sir Antohony Mamo Oncology Centre heeft 113 bedden en is het oncologisch centrum van het Mater Dei Hospital. We konden daar de dagverpleging, de bestralingsbunkers en de overige behandelruimten bekijken.

teambuilding

Daarnaast hebben we natuurlijk, in het kader van teambuilding, ook de nodige groepsactiviteiten gedaan zoals een enerverende Segway-tocht door de schitterende hoofdstad Valletta (sinds 1980 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO) en hebben we onze abseilcapaciteiten geoefend. Evenals eerdere buitenlandse werkbezoeken was ook deze ervaring weer erg leerzaam! Mocht er naar aanleiding van bovenstaande interesse zijn in de bezochte ziekenhuizen, dan kan er uiteraard contact met ons opgenomen worden.