PTG

19 november 2018

symposium ‘Is menselijke aandacht vervangbaar?’

news image

Op 13 november jl. was Bert Jan Grevink, partner bij ptg advies, spreker op het symposium ‘Is menselijke aandacht vervangbaar? Over de toekomstwaarde van zachte krachten in het ziekenhuis’. Het symposium is georganiseerd door Wiegerinck architecten in de indrukwekkende zaal Luxor Live te Arnhem.

In zijn bijdrage ging Bert Jan in op de transitie die binnen het zorglandschap gaande is en de dilemma’s hierin en heeft hij denkrichtingen geschetst om vorm te kunnen gaan geven aan de ziekenhuisomgeving van de toekomst.

Zijn stelling is dat wij naar een toekomst gaan waarin technologie leidend zal zijn voor de inrichting van de ziekenhuisomgeving. Daarnaast weten we dat natuurlijke, fysische en sociale aspecten een voorwaardelijke, zo niet doorslaggevende betekenis hebben in het genezingsproces van patiënten. De uitdaging daarmee is toekomstige ziekenhuisomgevingen te creëren waarin we balans aanbrengen tussen de inzet van (nieuwe) technologie, onze menselijke interactie met de natuurlijke, fysische en sociale omgevingen, en door echt aandacht te geven.

Bekijk de presentatie ‘Is menselijke aandacht vervangbaar’